Zondag 9/2/2020 - Valentijn ontbijt

Verras je partner en huisgenoten met een ontbijt. Heerlijk zonder dat je de deur uit hoeft. Voor koppels wordt alles in 1 grote mand bezorgd om de afvalberg wat te verkleinen, maar de inhoud blijft even heerlijk. Bij teruggave van het mandje ontvang je 0,50 €. 

Het ontbijt wordt geleverd op zondag 9 februari tussen 8 en 9 uur.
Prijs KWB leden: € 7 en kinderen € 4.

Inschrijven: mail naar guido.mussche@skynet.be het aantal volwassenen en aantal kinderen + adres + hoe laat we mogen leveren (tussen 8 en 9 uur), en stort het bedrag vóór zondag 2 februari op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met de vermelding ‘Valentijn’.

Maandag 17/2/20 - Filmavond decaloog

Een avond waar Koen Dekorte, zelf actief met film bezig in het onderwijs, ons ‘anders’ naar film zal leren kijken. Koen zorgt voor een inleiding en een nabespreking over de vorm en inhoud van de 1 uur durende film.

De Poolse cineast K. Kieslowski geldt als één van de belangrijkste Europese filmkunstenaars en dit jaar staat ‘Decaloog 3’ op het programma.

De camera focust op een appartementsblok in Warschau: Janusz, een brave huisvader en echtgenoot, wordt op kerstavond gebeld door Ewa, met wie hij lang geleden een relatie heeft gehad .. Haar man is spoorloos verdwenen ...

Waar: Om 20 uur in de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19 te Brugge (pleintje voor de Magdalenakerk aan het Astridpark).

Prijs : vrije bijdrage ter plaatse 

Inschrijven : mail naar eddy.gevens@skynet.be.

Woensdag 11 maart - vertelavond 'Nepal Express'

Een relaas in woord en beeld met Jan De Smet (Oostkamp, bestuurslid kwb Steenbrugge), Lien De Raes (Beernem), Carlo Depreytere (Brugge) en Mia Vandenberghe (Brugge).

Hun doel: kennismaken met het leven van de gewone Nepalezen, de wondermooie natuur intrekken en de eeuwenoude cultuur opsnuiven.

Dompel je onder in het leven, de natuur en de cultuur van Nepal. Maak ook kennis met GEFONT en NTUC, de lokale partners van Wereldsolidariteit.

Bar open om 19.30 uur – Start om 20 uur stipt

Gratis toegang – vrijblijvende bijdrage voor GEFONT en NTUC Nepal.

Inschrijven bij leen.deschacht@telenet.be vóór 6 maart.

Zaterdag 21 maart - toneel 'Ik ben kankerpatiënt, et alors'

We gaan naar de Valkaart voor deze toneelvoorstelling. Eén van onze leden, Régine Masschelein, speelt mee. Het brengen van het toneelstuk was voor Régine een prachtige ervaring zowel op de planken als de periode er na.

Tijdens deze avond nemen patiënten en/of familie het woord. Ze getuigen over de ziekte en over het leven. Met een glimlach en ook een streepje muziek.

De kostprijs voor één kaart is €19. Inschrijven kan door te mailen naar naar moens-christiaen@telenet.be vóór 15 maart.

Meer info in Stenen Brug van maart.

Zondag 17 mei - 4e Eric Vanhooren classic

Save the date! Meer info volgt in de volgende edities van de Stenen Brug!

Weekend 5 – 7 juni: Fietsweekend Sluiskil

Op vrijdag 5 juni vertrekken wij om 9u30 uur via rustige en landelijke wegen naar Sluiskil, gelegen aan het kanaal  Gent-Terneuzen.
Op zaterdag fietsen wij in Zeeuws-Vlaanderen en genieten van de Nederlandse fietspaden. Op zondag 7 juni keren wij terug naar Steenbrugge.

Wij verblijven in hotel Dallinga, Nieuwe kerkstraat 5 – 4541 EB  Sluiskil  www.dallinga.com.

Een 2-persoonskamer kost € 99,- per nacht incl. ontbijt + € 1,50 toeristenbelasting.

Een enkele 1-persoonskamer kost € 95,- per nacht incl. ontbijt + € 1,50 toeristenbelasting.

Vóórinschrijving tegen 1 maart: €50/persoon op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met vermelding van ‘fietsweekend en naam’. 
Méér info? Mail naar guido.mussche@skynet.be.
De verdere planning wordt ondertussen uitgewerkt.