Donderdag 28  februari – Tibetaanse Yoga Lu Jong

Donderdag 28 februari om 19u30 in ’t Centrum, Baron Ruzettelaan 296, 8310 Assebroek. 

Lu betekent lichaam en Jong betekent training. Lu Jong is ontstaan uit het Tibetaanse Boeddhisme. Het is een helende yoga om de fysieke gezondheid en vitaliteit te bevorderen.

Tijdens deze sessie worden vijf oefeningen aangeleerd. Het zijn de bewegingen van de vijf elementen: ruimte, aarde, wind, vuur en water.  De oefeningen worden eerst aangeleerd en dan enkele malen uitgevoerd. Nadien is er nog een ademmeditatie en relaxatie.  Omdat het de bedoeling is dat men de oefeningen thuis kan uitvoeren krijgt iedereen de handelswijze op papier.

Begeleiding: Amanda Samaey. Maximum 15 deelnemers. Deelnemers brengen best een matje mee.

Prijs: KWB-leden: 10 € / niet-leden: 15 €.

Inschrijven: mail naar francky.debusschere@gmail.com (of 050/57 06 80) en stort het bedrag vóór 21 februari op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met de vermelding ‘naam en yoga avond’.

Maandag 11 maart – Filmavond DECALOOG

Om 20 uur in de Nieuwe Pastorie, Stalijzerstraat 19 te Brugge (pleintje vóór de Magdalenakerk aan het Astridpark).

Een avond waar Koen Dekorte, zelf actief met film bezig in het onderwijs, ons ‘anders’ naar film zal leren kijken. Koen zorgt voor een inleiding en een nabespreking over de vorm en inhoud van de 1 uur durende film.

De Poolse cineast K. Kieslowski geldt als één van de belangrijkste Europese filmkunstenaars en dit jaar staat ‘Decaloog 2’ op het programma.  De camera focust op appartement in Warschau: een jonge vrouw staat zenuwachtig op de gang; ze wil een dokter spreken…

Prijs: vrije bijdrage ter plaatse.

Inschrijven: mail naar eddy.gevens@skynet.be vóór 9 maart.

Zaterdag 16 maart - Kaas- en wijnavond

Zin om nog eens gezellig samen te zijn en bij te praten? Wij zorgen ervoor! We organiseren een kaas- en wijnavond met bijpassende muziek die ons in de stemming zal brengen. Wie wenst kan een charcuterie schotel krijgen i.p.v. kaas.

Hopelijk ben jij er ook bij! We kijken er naar uit.


Wanneer: zaterdag 16 maart om 19u

Waar: ‘t Centrum, Baron Ruzettelaan 296.

Prijs: KWB-leden: 15 € / niet-leden: 20 €  (aperitief inbegrepen)

Inschrijven: kaarten zijn te koop bij de bestuursleden.
Je kan ook inschrijven via mail ten laatste op zaterdag 9 maart naar alain.janssens@outlook.com en overschrijven op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met vermelding: ‘Naam + aantal Personen+ kaas of charcuterie’.

De eet- en drankbonnen zullen klaarliggen aan de ingang.

Zaterdag 30 maart – stadswandeling ‘De lijdensweg van een standbeeld’

Waarom krijgt iemand een standbeeld. Het leven van de mensen voor wie een standbeeld werd opgericht ging soms gepaard met grote problemen. Maar het tot stand komen van een standbeeld verliep zelf ook niet altijd van een leien dakje. Soms was het een ware lijdensweg.  Stadsgids Luc Penninck zal ons daar alles over vertellen. Dat wordt een boeiende wandeling.

Start: om 10 u stipt aan het standbeeld van Guido Gezelle op het Guido Gezelleplein en eindigt 2 uur later aan het Jan Van Eyckplein.

Prijs: KWB-leden: 5 € / niet-leden: 8 €

Inschrijven: mail naar guido.mussche@skynet.be en stort het bedrag vóór woensdag 27 maart op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met de vermelding ‘Standbeeld en aantal personen’.

Zaterdag 6 april - Babymassage

Jonge ouders of grootouders met baby's van 2 tot 7 maanden worden uitgenodigd voor deze sessie 'babymassage' in samenwerking met de Gezondheidsschool CM Brugge, Kind en Preventie.

Babymassage is eenvoudig aan te leren. Je hebt geen extra materiaal nodig. In deze korte cursus kan je zelf ervaren hoe je op een speelse en creatieve manier je baby kan verwennen.

Deze babymassage gaat door op zaterdag 6 april van 9u30 tot 10u30 in 't Centrum te Steenbrugge, Baron Ruzettelaan 296, 8310 Assebroek.

Deelnameprijs: gratis. Mee te brengen: ververs kussen, handdoek, neutrale massageolie, reserve-pamper/luier.

Graag inschrijven voor 29 maart via e-mail naar francky.debusschere@gmail.com.

Fietsweekend 14 tot 16 juni in Dranouter

Vrijdag 14 juni vertrekken wij om 10 uur. De zaterdag fietsen wij in Heuvelland. Zondag 16 juni keren wij terug naar Steenbrugge om 10 uur.  Wij verblijven in B&B Eeuwenhout, Koudekotstraat 19, 8951 Dranouter.

In de B&B Eeuwenhout zijn er 10 kamers voor 2 personen. Het sanitair wordt per 2 à 3 kamers gedeeld. Er zijn heel wat faciliteiten. Maar de grootste troef is de rust en het uitzicht op de prachtige natuur van het heuvelland.

De prijs voor het logement is afhankelijk van het aantal deelnemers en is maximaal €75/persoon voor 2 nachten. De kosten voor de maaltijden worden ter plaatse verrekend.

Vóórinschrijving tegen 1 maart: €50/persoon op KWB-rekening BE42-7785-9652-0854 met vermelding van fietsweekend en naam.  Méér info? Mail naar Guido.Mussche@skynet.be.
De verdere planning wordt ondertussen uitgewerkt.